12 srpskih kompanija na najvećem svetskom sajmu hrane u Parizu

Bez autora
Oct 17 2010

Na nacionalnom štandu Srbije na najvećem svetskom sajmu hrane SIAL, koji počinje 17. oktobra u Parizu, učestvovaće 12 srpskih prehrambenih kompanija u organizaciji Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije (SIEPA).Na prethodnom nastupu ostvareno je 1.500 kontakata i realizovan je izvoz u vrednosti od devet miliona evra, a ove godine SIEPA očekuje još bolje rezultate. SIEPA po četvrti put organizuje nastup srpskih kompanija na sajmu hrane u Parizu...

12 srpskih prehrambenih kompanija na najvećem svetskom sajmu hrane u ParizuNa nacionalnom štandu Srbije na najvećem svetskom sajmu hrane SIAL, koji počinje 17. oktobra u Parizu, učestvovaće 12 srpskih prehrambenih kompanija u organizaciji Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije (SIEPA).

Na prethodnom nastupu ostvareno je 1.500 kontakata i realizovan je izvoz u vrednosti od devet miliona evra, a ove godine SIEPA očekuje još bolje rezultate. SIEPA po četvrti put organizuje nastup srpskih kompanija na sajmu hrane u Parizu.

Na nacionalnom štandu Srbije na sajmu SIAL biće predstavljeno 12 prehrambenih kompanija, sa proizvodima kao što su začini, različite sorte meda, ajvar, džem, smrznuto voće i povrće, alkoholna i bezalkoholna pića, kao i konditorski proizvodi.

Srpske kompanije, u protekle četiri godine, zahvaljujući nastupima na sajmu SIAL, ostvarile su izvozne poslove u vrednosti od oko 30 miliona evra.

SIAL u Parizu je najveći sajam hrane u svetu koji se održava jednom u dve godine i svaki put ga poseti više od 150.000 ljudi iz preko 180 zemalja.

Ove godine, od 17. do 21. oktobra, predstaviće se 5.500 kompanija iz 101 zemlje.

SIEPA je u svoj kalendar unela više od 20 sajmova u inostranstvu za 2011. godinu. Ti sajmovi se održavaju širom sveta, većinom u Evropi - Nemačkoj, Francuskoj i Italiji, ali od ove godine otvaramo i započinjemo prezentaciju i na novim tržištima kao što su Belorusija, Rusija i Japan.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik